Mijn werkwijze

Waarmee kan ik je helpen?
Na de geboorte van je kindje help ik, ouders en baby’s, door ruimte te creëren waarin je je kindje echt kan ontmoeten, vrij van alle dagelijkse hectiek. Het voornaamste doel is je kindje welkom te heten in deze wereld en in zijn lichaam. Door de onderlinge band en liefde te versterken kan er een basis van vertrouwen en ontspanning ontstaan, die een goede bodem voor je kindje vormt om in op te groeien.

Waarom ik weet wat ik weet. Wie ben ik?
Ik geloof dat kinderen die geborgen opgroeien later een voorsprong hebben. Jij hebt alles in je om je kindje dit mee te geven. De mate waarin je kindje zich welkom, veilig en bevestigd voelt, is bepalend voor het basisgevoel. Vanuit dit basisgevoel voelt en handelt je kindje zijn verdere leven. Liefde, plezier en ontspannen ouders zijn voor je kindje net zo belangrijk als eten en drinken. De cursus babymassage en het leren begrijpen van de behoeftes van je baby is een goede basis om je als ouders bewust te maken, waardoor je op een andere manier naar je kindje kunt kijken en elkaar beter kunt verstaan, want de geboorte van je kindje is een grote verandering in je leven. Ik vind het fijn wanneer ik vader, moeder en kind weer een stukje verder op weg kan helpen.

Als het niet gaat zoals jullie hadden gedacht, je baby huilt veel, of slaapt niet goed, is uit zijn/haar ritme, juist dan is het fijn als er iemand naar je luistert en samen met je kan kijken naar het waarom van dit gedrag en wat het beste bij jou en je kindje past. Een baby is een eigen persoon, uniek in wie hij of zij is. Met de geboorte start de baby de ontdekkingsreis van het zelf beleven, het zelf ervaren en de eigen ontwikkeling. Ik vind het belangrijk hierin een rol te spelen om jullie ouders te helpen en te ondersteunen om zo je baby beter te begrijpen en uit te gaan van de noden van je kindje.

Als moeder van drie kinderen heb ik veel baat gehad van de cursus babymassage die ik na de geboorte van mijn derde kind heb gevolgd. Ik leerde mijn zoon ‘lezen’ en op mijn intuïtie te vertrouwen. Ik ontdekte dat ik kon communiceren met hem op basis van voelen. Mijn tweede kind heeft in de eerste maanden heel veel gehuild en heb ik mij niet gehoord en ondersteund gevoeld door professionals, mijn missie is dus ook om ouders wel te ondersteunen als het je allemaal even teveel word.
Doordat ik me openstel voor mijn kinderen leer ik veel van ze, ze wijzen me de weg om als ouder te groeien. Mijn werk is mijn passie en het resultaat van mijn eigen zoektocht.

Waar wil ik naar toe
Ik wil ouders inspireren en makkelijk toepasbare tips geven waardoor ouders en kinderen in vertrouwen kunnen groeien, opgroeien en ontwikkelen. Het samenspel tussen ouders en kind zal zijn of haar hele leven een ontdekkingsreis zijn met heel veel nieuwe ervaringen.